Yogaweek

 

Yogaweek in Italië

In samenwerking met GAIA house of Yoga worden er vanaf dit jaar yogavakanties in Cacrusca georganiseerd.
GAIA House of Yoga biedt de mogelijkheid om op deze prachtige plek dagelijks yogalessen te volgen .
Deze week wordt je niet door dagelijkse beslommeringen afgeleid en mag je je overgeven aan yoga en  meditatie, volledig in het NU.
Gedurende het verblijf worden er Italiaanse kooklessen gegeven en worden er verschillende excursies georganiseerd om de prachtige omgeving rondom het Comomeer ( natuurlijk) in alle rust te leren kennen.

De yogaweek kost € 795,- en is inclusief alle lessen, het verblijf met ontbijt en lunch en 3 maal diner in de villa.
De prijs is op basis van een 2 persoonskamer.

Villa Cacrusca ligt in het plaatsje Sorico in Noord-Italië, zo’n 1000 km vanaf Utrecht en is goed te bereiken per auto of per vliegtuig.
De prijs voor een retourticket Milaan vanaf Amsterdam in het voor-en najaar ligt rond de € 150,-
Voor meer informatie en aanmelden kunt u kontakt opnemen met Gaia House of Yoga in Almere
Lion@Gaiahouseofyoga.com
Tel : +31365327357

Uitgebreide informatie over de yogaschool vindt u bij:
www.gaiahouseofyoga.com

 

 

image

 

Mediteren  Wat gebeurt er met je lichaam als je mediteert? Als we mediteren laten we meteen alle stress en woede los en verzinken we in de ultieme ontspanning : onze ademhaling gaat langzamer, onze hartslag vertraagt, onze bloeddruk wordt lager en onze spieren ontspannen zich. De hoeveelheid melkzuur in het bloed neemt af en de huidweerstand neemt toe. Tijdens meditatie daalt de zuurstofopname gemiddeld tussen de 10 en 20 % binnen enkele minuten. Onze hersenhelften gaan beter samenwerken en we komen in een staat waarin een totaal gevoel van welbehagen ons overvalt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Raja yoga dit is de vorm van yoga die aan de basis ligt van alle vormen van yoga, vanuit gevoelswaarneming worden de houdingen op een meditatieve manier uitgevoerd, dit geeft verbinding en verdieping.                                                                                                                                                                                                                                                             Yin yoga deze vorm van yoga werkt in op de pezen en gewrichten, het geeft ruimte en souplesse. De houdingen worden tussen de 3 tot 5 minuten aangehouden waardoor dit een meditatief en rustgevend effect heeft. Het verbetert oa je immuunsysteem en vermindert stress en maakt en houdt je organen gezond.

Critical alignment yoga met behulp van hulpmiddelen zoals de strip wordt op een verzachtende manier ons lichaam in de diepere lagen geopend en opgeruimd waardoor het lichaam lichter en ruimer aanvoelt. Goede alignment wil zeggen dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen, vastzittende lichaamsstructuren doorbreken vanuit het perspectief van beweging. 

 

 

 

 

 

IMG_6521

Review van Sheila, deelneemster yogaweek

Super verrast was ik toen ik op 1 april bericht kreeg dat ik een weekje yoga vakantie had gewonnen bij Gaia door middel van het afsluiten van een jaar abonnement.

Lion en Ernie nemen direct contact op met mij om mij welkom te heten en stuurden de informatie toe die ik nodig had om naar Milaan af te reizen.

De reis naar Milaan verliep soepel. De bus naar Milaan Centraal, daar de trein gepakt naar Colico en daar wachtte Ernie op mij. Voordat we verder rijden naar de villa drinken we nog een heerlijke cappuccino op het station . Tijdens de rit heb je een prachtig uitzicht met besneeuwde bergtoppen met volop zon over het Como meer; het schept een onwerkelijk beeld. Aangekomen bij de villa voel je je direct thuis. Huiselijk en comfortabel ingericht en ik krijg een complete rondleiding van Ernie. Tegen het einde van de middag komt de rest van de groep aan. Onder het genot van Ernie’s heerlijke gnocchi doen we een kennismakingsronde, we voelen ons allemaal op ons gemak en de Italiaanse sfeer werd compleet gemaakt met prosecco, we toosten op een mooie week met limoncello en sluiten af met wens ballonnen.

De volgende ochtend en de rest van de week werd ik rond 8 uur wakker en ging steeds af op de verse geur van koffie. In de keuken, zag ik al de voorbereidingen voor een heerlijke smoothie en fruitsalade. We drinken elke dag een smoothie voordat we beginnen aan de meditatie van dertig minuten om 9 uur. Na de mediatie, eten we de fruit salade om zo om 10:00u aan een 2 uur yoga sessie van Lion te beginnen. Wederom een ‘one in a life time experience’ want je gelooft je ogen niet met het uitzicht wat we hebben en het prachtige weer. Het was de hele week rond 25 graden.

Ernie bereidde elke dag een luxe lunch voor ons voor en aten we gezellig buiten. In de middag op de eerste dag hebben we met de hele groep een wandeling gemaakt door de bergen in Sorico, gelukkig had ik mijn bergschoenen mee, bedankt nog voor de tip Lion. Aangekomen in een klein dorpje, genieten we van een drankje en maken we onze wandeling af. Ernie kent het gebied goed en neemt ons daarom voor de avond mee naar een restaurant aan het meer en mijn pizza daar smaakt overheerlijk.

De rest van de week verliepen de ochtenden qua planning en voorbereiding altijd op tijd, de lunch was op tijd af en konden we onze middagen invullen zoals we dat zelf wilden. Erg gezellig vond ik het dat we met de groep de derde dag naar  Villa Carlotta reden, verbaasd was ik door de ellenlange tunnels en de ongeduldige Italianen in het verkeer. Villa Carlotta is prachtig, een zee van kleuren door de verschillende thema’s in de bloementuin en uitzicht op het Como meer. Voordat we wegrijden pakken we nog een terrasje op een ‘floating boat’ aan het meer. Het weer was nog steeds goed om de rest van de avond buiten te zitten in de villa om lekker na te kletsen. Voor het avond eten maakte Lion een pasta klaar. We hebben ervan genoten.

De vierde middag was ook vrij in te vullen, je kunt zelf bepalen wat je wilt doen en dat geeft een goed gevoel. We rijden naar Varenna om Castello de Vezio te bezoeken. Op advies van Ernie nog olijfolie gekocht die daar lokaal door de bewoners wordt gemaakt. We lopen zo een 20 minuten een berg op om uiteindelijk bij de Castello aan te komen waar je hele mooie foto’s kunt maken. We volgden een route langs het berg af om zo het dorpje in te belanden en komen aan bij een ‘droom bar’ volgens Ernie en ze had helemaal gelijk. Je bestelt een drankje en krijgt een set van hapjes erbij die lekker smaken met uitstekende bediening. Voordat we terug gaan naar de villa koop ik nog wat souvenirs, we doen boodschappen bij de local mall en Lion maakt een risotto klaar voor het avond eten.

Donderdag besluit ik om met Ernie  in een van de dorpjes in te gaan en de rest van de groep is gaan shoppen in Chiavenna. Een hele leuke middag gehad, waar je in kleine winkeltjes op zoek kunt gaan naar de beste wijnen en de lekkerste kaasjes. We shoppen rond, pakken een terrasje en laden de boodschappen in de auto en sluiten onze avond af met een hapje in een wijnbar.

De laatste dag is aangebroken en ik besluit in de middag lekker bij het zwembad te hangen en de rest van de groep is een wandeling gaan maken. Voor de avond heeft Ernie een restaurant gereserveerd waar iedereen wel iets lekkers kan bestellen, wat een uitgebreid menu. We doen daarna in de villa nog een laatste drankje bij de open haard en helaas besef ik dat aan een prachtige week een einde is gekomen.

Zaterdag is het inpakken, we worden afgezet bij de trein, terug naar Milaan en de  bus naar Malpensa. Ik bedank Gaia voor een zeer unieke ervaring waar ik hele leuke mensen heb leren kennen en zal deze herinneringen  voor altijd koesteren.

Bedankt Gaia.

Sheila