Realistisch fijnschilderen

 

 

 

Realistisch fijnschilderen

Welkom op de pagina met informatie over schilderen in Italië.We zijn druk aan het verzinnen wanneer en hoe we de volgende schilderweek in Italië zullen organiseren.

Voor meer informatie kun je kontakt met ons opnemen via deze site en je vrijblijvend op een mailinglijst laten zetten.

 

 

 

 

HET PROGRAMMA voor deze week ziet er als volgt uit:

Zondag vanaf 17.00u  ontvangst en kennismaking en een welkomstborrel in Cacrusca.

Maandag  09.00u ontbijtbuffet/theorielessen/13.00u lunch/lessen/19.30u pizza avond in Gera L’Ario

Dinsdag  09.00u ontbijtbuffet/schilderen/13.00u lunch/schilderen/19.30u diner

Woensdag 09.00u ontbijtbuffet/schilderen/13.00u lunch/schilderen/museumbezoek Chiavenna/diner

Donderdag 09.00u ontbijtbuffet/schilderen/13.00u lunch/schilderen/19.30u kookworkshop in Cacrusca

Vrijdag 09.00u ontbijtbuffet/schilderen/13.00u lunch/schilderen/19.30u afscheidsdiner in Colico aan het Comomeer

Zaterdag vanaf 09.30u ontbijtbuffet, 11.00u afscheid, naar huis met je eigen schilderij…..

THEORIE De eerste dag beginnen we met de theorie over het opzetten van een schilderij. Dit houdt in, het voorbeeld in de goede verhouding overnemen op je paneel. Het onderwerp in het goede perspectief zetten. Techniek van de Hollandse Meesters                                                                    

Je werkt deze week volgens de klassieke manier van schilderen, dwz door transparante laagjes olieverf het werk opbouwen. Deze techniek werd al gebruikt in de 16e eeuw door de Italiaanse Renaissance-en Barokschilders waaronder Michelangelo, Da Vinci en Rafaël en natuurlijk door onze grote Hollandse Meesters zoals Rembrandt en Vermeer. Diepte en spelen met de mooie lichtval. Hieronder zie je voorbeelden over de opbouw van een schilderij door middel van dunne transparante lagen van olieverf

 

REALISTISCH FIJNSCHILDEREN Deze manier van schilderen is zeer geschikt voor het schilderen van stillevens, ook een stilleven schilderen biedt veel mogelijkheden voor persoonlijke expressie. Zo kun je het stilleven precies schilderen zoals je het ziet, bijvoorbeeld naar aanleiding van een foto die je zelf maakt, een realistische weergave. Een andere manier is om de nadruk te leggen op kleur, licht en donker, sfeer of vorm. Het schilderen van stillevens heeft veel voordelen, het is veelzijdig en het is een goede waarnemingsoefening, het ontwikkelt je eigen beeldtaal en je oog-hand coördinatie.

JE BENT HELEMAAL VRIJ in het kiezen van je onderwerp(en) en hoe je de objecten wilt rangschikken. Ook in je interpretatie van het stilleven heb je alle vrijheid. Er zijn populaire stillevens, zoals bloemen, fruit en groente, servieswerk en dergelijke, maar je kunt ook je schoenen schilderen, je wekker op je nachtkastje, speelgoed, een stapel oude kranten etc. aan jou de keuze. Welke sfeer wil je uitbeelden en op welke onderdelen wil je de nadruk leggen? Houd je meer van mooi uitzicht, iets typisch Italiaans of landschap dan doe je dat deze week, mogelijkheden genoeg.Alle materialen zoals de panelen, olieverf en schilderezels zijn ter plaatse, geen onnodig gesjouw dus…. we vragen je alleen(indien mogelijk) zelf je penselen mee te nemen.


WIL JE INFORMATIE over het programma of het schilderen dan kun je kontakt opnemen met Ernie van der Meer 0622989929. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: info@cacrusca.nl

Het totaalbedrag voor deze week inclusief de lessen, het materiaal, het verblijf, de kamer incl het ontbijt en de lunches is € 700,-.  Bij alleengebruik van de kamer rekenen we een toeslag van € 100,- per week. Wanneer je het prettiger vindt samen te reizen kunnen we je in kontakt brengen met andere cursisten.

Sorico is een plaatsje aan het Comomeer, zo’n 1080 km vanaf Utrecht dus ook met de auto is het goed bereikbaar.

De dichtstbij gelegen vliegvelden zijn de vliegvelden Milaan-Linate, Milaan Bergamo en Milaan-Malpensa.  De KLM, Transavia, Alitalia, Easyjet en Ryan Air vliegen dagelijks op Milaan voor scherpe prijzen, zeker in het voor-en najaar. De gemiddelde prijs voor een retourticket met de KLM in deze periode ligt rond de € 120,-Een kleine compilatie van de schilderweek in Italië:…..


Reviews :

Na het volgen van een spannende route van haarspeldbochten en mooie uitzichten op het Comomeer kwamen wij aan bij de schitterende lokatie van Villa Cacrusca, waar gedurende zes dagen schilderlessen werden gegeven. Onder de professionele begeleiding van Peter van Oostzanen mochten de cursisten werken aan 1 of een paar olieverfschilderijen. Basiskennis werd op prijs gesteld, maar ook ik als beginner kreeg geduldig uitleg over fijnschilderen met olieverf (o.a. de verschillende typen penselen, verf, media, palet en technieken) , en praktische tips waarvan duidelijk werd dat ze meteen goed werkten. De eerste dag werd begonnen met theorieles en schetsen op 2 lokaties in de buurt. Door de hartelijke gastvrouw Ernie van der Meer werd dagelijks ontbijtbuffet met vers fruit en koffie, een gevarieerde lunch en diner met lokale gerechten klaargemaakt. Ook organiseerde zij ( facultatieve) uitjes naar de dorpjes in de buurt en zelfs een Italiaanse kookworkshop, gegeven door een Italiaanse kokkin. De slaapaccomodatie was super en het zwembad gaf de broodnodige verkoeling na al het harde schilderwerk. Het kon zelfs geregeld worden dat mijn niet-schilderende partner in de villa mocht verblijven, wat een uitkomst was. Deze week is een echte aanrader! Rosanne

Dit was mijn tweede keer en….alweer genoten, van alles, het buiten schilderen in een hele relaxte sfeer op een van de mooiste plekjes op aarde VILLA CACRUSCA. Paradijselijk mooi uitzicht over het meer van Mezzola (gedeelte van het Comomeer), omringd door bergen. Onder de inspirerende aanwijzingen en begeleiding van Peter zie je je schilderwerkje ‘groeien’. Het kersje is toch wl: de fantastische verzorging van Ernie, SUBLIEM! Met name ook voor de inwendige mens (wijntjes, hapjes, onweerstaanbare lunches) De heftig gezellige uitstapjes en etentjes. Geweldig jullie vriendelijkheid en grenzeloze gastvrijheid! Na deze week, weet ik dat ze echt bestaan….lieve mensen, je leert beter schilderen, je eet en drinkt meer dan heerlijk, gastvriendelijkheid zonder grenzen. Het blijft nog steeds een wereldplekkie om een weekje bij te tanken en alleen zorgen te hoeven maken over welke kleur te mengen, composities, schaduw en licht. Dankjewel lieve en superleuke Ernie voor de fantastische verzorging op allerlei gebied en Peter voor je relaxte en professionele lessen, meesterlijk goed. Ook aan alle medecursisten ( week 23 2015) dank jullie wel, voor alle plezier en gezelligheid! Marianne Je weet niet wat je mee maakt. 

Zo heerlijk zo gastvrij. Het was een fantastische week. Alles wat andere geschreven hebben klopt als een bus. Ernie is een schat en Peter de kundige docent. Ze maakten mijn week onvergetelijk.
De gezelligheid met elkaar, een kunstwerk schilderen, de smaakvolle luxe villa op een wereldse plek met waanzinnig uitzicht, de uitstapjes, de heerlijke diners met de plaatselijk ingekochte wijn …..
Moet ik nog doorgaan?
Het was gewoon in een woord GEWELDIG. Agnes
Klik HIER voor onze facebookpagina schilderweek in Italië
http://vakantieplus.be/
http://50plusvakantie.startpagina.nl/