Omgeving

Kijkt u rond in de prachtige omgeving van Cacrusca in SORICO en laat u verrassen :

 

 

Het Lago di Como ligt centraal in het Italiaanse merengebied aan de zuidkant van de Alpen. De omgeving van het Lago di Como was lange tijd het toevluchtsoord van adellijke families, kunstenaars, wereldleiders en de crème de la crème van het ‘oude’ Holywood. De imponerende villa’s met paradijselijke tuinen kennen stuk voor stuk een lange geschiedenis. De zon, het klimaat en het landschap maken de vakantieplek nog steeds veelzijdig . Het Comomeer biedt een aantrekkelijke mix van natuur, cultuur, sport, shopping en ontspanning. Omdat toerisme rond het Comomeer meer een soort aanvulling is op het Italiaanse dagelijkse leven kunt u het gehele jaar genieten van de authentieke leefwijze in dit gebied.

Tienduizenden jaren geleden zorgde een enorme gletsjer voor een kloof in de bergen van de regio Lombardije, die we nu kennen als het Y- vormige Comomeer. Het meer wordt gevoed door de Addarivier bij het Lago di Mezzola en is niet alleen het diepste, maar misschien ook wel het mooiste meer van Italië.

 

 

VILLA CARLOTTA

In het plaatsje Tremezzo ligt Villa Carlotta. Eind 17e eeuw werd deze villa gebouwd voor de welgestelde markies Giorgio Clerici. Begin 19e eeuw nam Gian Battista Sommariva, een belangrijk politicus en vriend van Napoleon er zijn intrek. Hij maakte kans op de positie van vicepresident onder het bewind van zijn vriend Napoleon, maar moest het in de strijd afleggen tegen Francesco Melzi d’Eril. Hij maakte het begin van de romantische tuin, die de volgende eigenaren , prinses Charlotta (Carlotta) van Pruisen en George II van Saksen-Meiningen, voltooiden. Zowel de villa als de omgeving zijn vrijwel onveranderd gebleven: het is er nog altijd een oase van rust.

 

VILLA DEL BALBIANELLO

net onder de Y-splitsing van het meer, werd in 1787 Villa del Balbianello gebouwd voor de kardinaal Angelo Maria Durini. Na de dood van de kardinaal in 1796 kwam Balbianello in handen van de Visconti’s , een van de meest invloedrijke families die ooit rond het Comomeer heeft gewoond. De Milanese familie gebruikte de villa als buitenverblijf om in de zomer aan de hitte van de stad te ontsnappen. Samen met de Sforzafamilie bouwden ze tevens het Naviglio di Paderno, een kanaal dat het meer met hun woonplaats Milaan verbond. In de 19e eeuw raakte de villa in verval, maar in de vroege 20e eeuw zag de Amerikaanse zakenman Butler Ames potentie in het stulpje en blies het landgoed nieuw leven in . Tegenwoordig is de villa eigendom van Grandi Giardini Itliani ( een vereniging voor het  behoud van Italiaanse tuinen) en is het opengesteld voor publiek. Ook is de villa te bewonderen in de films Casino Royale en Ocean’s Twelve.

 

 

VILLA DEL BALBIANELLO in LENNO