Italiaanse taalweek

Chi va piano va sano e va lontano

STEL je voor, een week vakantie in Italië, verblijf met elkaar in een villa met een kleine groep, tot maximaal 8 personen, geheel verzorgd, gezond ontbijt en lunches, excursies naar het mooie Comomeer gecombineerd met Italiaanse les en dan ook nog de lerares bij jou in de buurt voor al je vragen….. Bestaat dat echt? Jazeker, je hebt ons gevonden, lees gauw verder…..

Wil jij Italiaans leren spreken?

DE EERSTVOLGENDE TAALWEEK staat gepland in het najaar van 2022. Aankomst op zondag 09 oktober en vertrek op zaterdag 15 oktober. Wil je wat eerder arriveren of wat dagen langer blijven, leuk! Dat is zeker mogelijk, vraag er gerust naar…… Op dit moment zijn er nog vrije plaatsen voor deze week.

JE KUNT JE AANMELDEN ( zonder enige verplichting…) of alvast op een lijst laten zetten om in ieder geval zeker te zijn van een plaatsje. Neem voor meer informatie contact op met Ernie van der Meer 0622989929 of via het contactformulier https://www.cacrusca.com/contact/

OP HET PROGRAMMA van deze week staan een wijnproeverij met informatie over de plaatselijke wijnen (zoveel mogelijk in het Italiaans natuurlijk)een leuke Italiaanse film en nog veel meer.

DE LERARES DEZE WEEK IS Laura Liccardo, zij geeft al jaren lessen in Nederland en is zelf Italiaanse.

VOOR EEN AANGENAAM VERBLIJF naast de lessen zorgt de eigenaresse van het huis, Ernie Deus. Na 30 jaar als stewardess gewerkt te hebben bij de KLM organiseert zij sinds enige jaren samen met de docent, deze unieke taalweken. Naast de verzorging tijdens het verblijf organiseert zij ook, aansluitend op de theorielessen, de excursies in deze voor haar bekende omgeving. Op deze manier heb je ruim de tijd om veel te oefenen in de praktijk met het geleerde van die dag op de mooiste plekjes.

Het programma

We werken deze week uit het boek Italiaans op stap, je ontvangt het voor de reis al thuis, het programma met de onderwerpen per dag ziet er als volgt uit:

Zondag

Aankomst en inchecken vanaf 16.00u

Primi contatti  (eerste kennismaking)

Maandag

Al bar e ristorante (bestellen e.d.)

Dinsdag

In giro a fare spesa (boodschappen)

Woensdag

Cucinare (koken)

Donderdag

Informazione turistiche (toeristische informatie)

Vrijdag

Muoversi in Citta (oa bezoek aan een plaats aan het Comomeer)

Zaterdag

Partenza(vertrek)

Informatie

De prijs voor deze week is € 800,-, dit is incl de lessen, het lesboek ‘Italiaans op stap’, ontbijt en lunch en het verblijf op basis van een 2 persoonskamer. Bij alleengebruik van een 2 persoonskamer rekenen we een kleine toeslag. De prijs is exclusief de reis en de evt entreebewijzen van excursies en het diner wanneer we dat in een restaurant gebruiken.

Er vliegen verschillende vliegmaatschappijen naar de 3 vliegvelden van Milaan; Malpensa, Linate en Bergamo. Een retourticket naar Milaan kost in deze periode rond de € 130,-. Vanaf het vliegveld kun je het bij Sorico dichtbij gelegen station van Colico makkelijk bereiken per mooie treinrit vanaf Milaan langs het Comomeer. Een autootje huren op het vliegveld is ook een optie en erg makkelijk en betaalbaar.

Aanmelden

Wanneer je je aanmeldt sturen we je een bevestiging en ben je verzekerd van een plaats. Zes weken voor aanvang van de taalweek vragen we je het bedrag te betalen, je ontvangt meteen jouw lesboek thuis waardoor je je al wat voor kunt bereiden op deze leerzame week. We werken uit het boek Italiaans op stap.

Heb je op dit moment vragen over de week? Mail of bel gerust, ernievdmeer@gmail.com of 0622989929

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze facebook en Instagram pagina’s:

facebookhttps://www.facebook.com/ItaliaanslereninItalie

Instagram.com/italiaans_leren_in_italie/

Leer meer talen spreken en krijg een scherper brein

Een leuke bijkomstigheid is het feit dat onderzoek heeft aangetoond dat je je hersenen versterkt door het leren van een nieuwe taal, ook geeft het je zelfvertrouwen een boost. Zweedse onderzoekers ontdekten aan de hand van hersenscans dat je hersenen groeien bij het leren van een tweede taal. Deze groei werd met name gevonden in de hippocampus en delen van de hersenschors. Bij Alzheimer patiënten zijn deze hersengebieden juist aangetast. Het lijkt er dus zeker op dat je je brein fit houdt bij het leren van een nieuwe taal. Het leren van een taal draagt ook bij aan de bereidheid culturele verscheidenheid te waarderen en te koesteren, en dus de algemene houding van tolerantie en wederzijds begrip.